3 Şubat 2012 Cuma

Şarapların Saklanmasında Uyulması Gereken Kurallar


Şarapların saklanmaları özel bir dikkat ister. Çünkü şarap yaşayın bir içecektir. Şarap depolarına mahsen veya kav denir. Bir sarap mahzeni şu özelliklere sahip olmalıdır.

Resim 11 Şarapların şise ile mahsende saklanması

 Hava akımının olmadığı, ısı merkezinden uzak
 Normal rutubette
 Güneş ışığı olmayan- haber
 Sarsıntı ve gürültüden, hakaretten uzak
 Temiz ve koku olmayan
 Bu belirlenen özelliklerdeki mahzenlerde şişelenmiş şaraplar, etiketleri üste gelecek
şekilde, yatık olarak tahta raflarda saklanır.son dakika
 Mahzenin sıcaklığı 10-15 derece arasında olmalıdır. Fıçı ve damacanaların da tahta
ayaklar üzerine ve yatık olarak saklanması gerekir. Bunun nedeni mantar ya da
kapağın devamlı ıslak kalması ve hava ile temasını kesmesidir. Ayrıca
mikroorganizmaların şaraba girmesini önler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder