3 Şubat 2012 Cuma
Şarapların Saklanmasında Uyulması Gereken Kurallar
Şarapların saklanmaları özel bir dikkat ister. Çünkü şarap yaşayın bir içecektir. Şarap depolarına mahsen veya kav denir. Bir sarap mahzeni şu özelliklere sahip olmalıdır.
Resim 11 Şarapların şise ile mahsende saklanması
Hava akımının olmadığı, ısı merkezinden uzak
Normal rutubette
Güneş ışığı olmayan- haber
Sarsıntı ve gürültüden, hakaretten uzak
Temiz ve koku olmayan
Bu belirlenen özelliklerdeki mahzenlerde şişelenmiş şaraplar, etiketleri üste gelecek
şekilde, yatık olarak tahta raflarda saklanır.son dakika
Mahzenin sıcaklığı 10-15 derece arasında olmalıdır. Fıçı ve damacanaların da tahta
ayaklar üzerine ve yatık olarak saklanması gerekir. Bunun nedeni mantar ya da
kapağın devamlı ıslak kalması ve hava ile temasını kesmesidir. Ayrıca
mikroorganizmaların şaraba girmesini önler.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder